Personal Gym Albert Cuyp

Personal Training

Personal training

Waarom Personal Training bij Personal Gym Albert Cuyp?

Tijdens een Personal Training sessie kijken wij per cliënt naar de beoogde doelen.
Of deze nu zijn afvallen in vet, aankomen in spieren, sterker voelen, leren kickboksen, fitter worden of pijnvrij bewegen.

Zo zullen er verschillende facetten aan bod komen tijdens de Personal Training.

Kracht training:

Kracht training draagt bij aan een gezond leven. Doordat je tijdens kracht training bewust bezig bent met bewegen en er bij ons nadrukkelijk op houding en uitvoering wordt gelet, zal je al snel merken dat je lichamelijk sterker wordt en minder last zal gaan krijgen van “kwaaltjes”.
Een aantal voordelen van krachttraining zijn:

Spieropbouw
Calorieën verbranden
Verhoging van je stofwisseling
Sterkere botten
Verbetering van je houding
Verbetering van je hartfunctie
Verlaging van bloeddruk
Goede nachtrust
Meer zelfvertrouwen
 

Krachttraining voor zowel mannen als vrouwen:
De aanname heerst dat het niet goed zou zijn voor vrouwen om krachttraining te doen, omdat ze er dan mannelijk of als bodybuilders uit gaan zien. Spieren worden sterker door krachttraining, waardoor ze ook krachtiger ogen. Het is echter lastig voor vrouwen om een mannelijk uiterlijk te krijgen, want ze hebben minder testosteron. Daarnaast zou je heel hard moeten trainen en je aan een zeer streng voedingsschema moeten houden voordat je zo wordt als een bodybuilder. Over het algemeen wordt een strakke buik en ronde billen als aantrekkelijk gezien bij vrouwen, en dit kan uitstekend worden bereikt door middel van krachttraining.

 Krachttraining voor zowel jong als oud:
Ouderen kunnen meer flexibiliteit en balans ervaren door middel van krachttraining. Dit kan het vallen op late leeftijd tegengaan, iets wat steeds vaker gebeurd (https://www.ad.nl/binnenland/valpartij-is-steeds-vaker-doodsoorzaak~ae514dcc/).

Jonge kinderen kunnen baat hebben bij krachttraining door het vergroten van de botdichtheid en de verhoging van hun metabolisme. Dit kan overgewicht op jonge leeftijd voorkomen.

Door middel van kickboksen train je spierkracht, coördinatie, reflexen, explosiviteit, balans en conditie. Kickboksen is meer dan een full body work-out. Ook mentaal kun je er rustiger of juist energieker, weerbaarder en zelfverzekerder van worden. Het kan goed werken om dingen af te reageren, zoals wanneer je bijvoorbeeld ergens geïrriteerd over bent, of wanneer je hoofd vol zit.

 Kickboksen:

Met kickboksen gebruik je verschillende stoot en trap technieken om je tegenstander schade toe te brengen. Tijdens het trainen gaat het natuurlijk niet om schade aan brengen. Echter dragen deze stoot en trap technieken voor degene die ze uit deelt zeer positief bij aan kracht en conditie opbouw.

Doordat je bij ons de technieken juist leert uit voeren en direct toe kan passen op de pads, dit zijn een soort van kussens die wij voor je op houden, draagt dit ook direct bij aan een sterker en vitaler lichaam.

Deze technieken kunnen vanaf een beginpositie aangeleerd worden en het maakt dus niet uit of je net begint met sporten en wilt afvallen en een hoop zou willen leren. Of dat je al een hele ervaren sporter bent en verder wilt op bouwen.
De woorden Personal Training zeggen het al: de training wordt aangepast aan de persoon die wij trainen. En is dus voor iedereen heel erg toegankelijk!

 
Afhankelijk van jouw lijf en persoonlijk beoogde doelen, kunnen we een trainingspakket samen stellen die bijvoorbeeld zowel kickboksen als krachttraining omvat.
Omdat de combinatie van het intensieve kickboksen met kracht training in veel gevallen ideaal is voor het behalen van de beoogde resultaten is deze samen komst van twee verschillende sporten perfect.